Advice.bg»Статии»Мода»Стилно обличане»Как идеално да съчетаваме ризите и вратовръзките?

Как идеално да съчетаваме ризите и вратовръзките?

Съдържание:

правилно съчетаване на риза и вратовръзка

Някои мъже умеят ужасно да съчетават ризи с вратовръзки. За да видите колко е вярно това, огледайте се и веднага ще се сблъскате не с едно или две доказателства.

Много често корпоративните костюми имат доста скучен и незабележителен външен вид, така че е много важно да можете да изберете правилната риза и вратовръзка, за да се откроите поне от тълпата.

Творческият подход към подобни комбинации е един от най-добрите начини да демонстрирате любовта си към модата и стила в официална обстановка, но тук също трябва да се подхожда разумно. В крайна сметка самите цветове и шарки могат да имат красив външен вид, но когато започнете да ги комбинирате, цялата привлекателност може просто да изчезне.

Имайки предвид всичко това, днес представяме на вашето внимание ръководство за комбиниране на ризи и вратовръзки.

Цветно колело

Концепцията за съответствие на цветовете може да обърка дори най-стилните мъже. Ето защо, ако имате проблеми с комбинацията от риза и вратовръзка, ако искате да изпъкнете в костюма си от тълпата, тогава ще трябва да се запознаете с тази концепция веднъж и да я запомните завинаги.

Цветното колело предлага визуално представяне на всеки оттенък и, което е по-важно, показва подобни, допълващи се и контрастни цветове на всеки от тях.

Например, червеното е разположено срещу зеленото, което означава, че те са допълващи се цветове; лилаво и оранжево са разположени от двете страни на червеното, което прави тези три цвята еднакви; жълто и синьо са разположени в три секции от червено, което прави тези три цвята контрастни. Въпреки това, дори въоръжени с тези знания, правилната комбинация от цветове не е толкова проста материя.

съчетаване на вратовръзки с ризи

Когато става въпрос за ризи и вратовръзки, често е по-лесно да се комбинират контрастни двойки цветове, отколкото допълващи се. Например, синя риза, бордо (червено - контрастен цветен тон по отношение на синьо) вратовръзка и тъмносин костюм - това е една от онези комбинации, които всеки мъж може да направи.

Допълнителните цветове са по-трудни за комбиниране, защото понякога човешкото око не може да улови разликата в подобни нюанси. Ключът тук е да промените нюансите, например комбинацията от светлосиня риза с оранжева вратовръзка. По този въпрос помнете единственото правило - вратовръзката ви винаги трябва да е с по-тъмен нюанс от ризата.

Разбира се, най-лесният и безопасен начин е да комбинирате вратовръзки от ярки цветове с бяла риза - но това не е толкова интересно, съгласете се?

Експериментирайте с микс от цветове и можете бързо да разберете какво е подходящо за вас и какво не. В крайна сметка след като разберете какво ви отива, ще ползвате само най-успешните комбинации, които можете да носите всеки ден.

Винаги купувайте красиви вратовръзки. Красивите не са непременно скъпи, основното е, че са създадени с вкус. Ако имате ужасен вкус (и знаете за него), тогава помолете някой друг да избере вратовръзка за вас.

Съветваме ви да избягвате твърде блестящи или гладки опции. Текстурираните и матови копия са много по-лесни за комбиниране, освен това те няма да отвлекат вниманието от останалите елементи на вашето облекло.

Не знаете коя ширина на вратовръзката е по-добра - стандартна или по-тясна? По правило вратовръзката трябва да е възможно най-близо до ревера на якето ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest