Професионална гимназия по техника и технологии "Христо Ботев" - Смолян
Професионална гимназия по техника и технологии "Христо Ботев" - Смолян / netinfo
Абитуриентите от Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян ще отидат на бал без вратовръзки. Парите, които би трябвало да дадат за този официален аксесоар, те решили да дарят за благотворителност. Тази година училището завършват само момчета. 26-те зрелостници събрали 500 лв., които дали за лечението на болно дете от левкемия в Смолян. Инициативата на завършващите била подкрепена и от ученици от 11 клас, които също дарили средства.

Считам, че всички акции, които организират децата, възпитават в тях чувство на добронамереност, толерантност, а всеки човек в даден момент от своя живот, ще има нужда от подкрепа. Нашите абитуриенти смятат, че да помогнем на някой човек е много по-добре, отколкото това да изглеждаме по-добре за една вечер“, каза директорът на професионалната гимназия Мария Жайгарова.

директорът на професионалната гимназия Мария Жайгарова
директорът на професионалната гимназия Мария Жайгарова директорът на професионалната гимназия Мария Жайгарова

Там функционира и Клуб „Милосърдие“, който вече има зад гърба си редица реализирани благотворителни акции в помощ на социално-слаби семейства.

„Ние сме удовлетворени, че нашите ученици носят в сърцата си онази искрица на милосърдието, на съпричастността, която завладява много други хора“, добави ръководителят на клуба Софка Иванова.