Следва

Любовта като Джаз мелодия

Лилаво-синята вратовръзка на г-н Президента Росен Плевнелиев и нейната тайнствена орис

40 минути той говори пред Народното събрание, непосредствено след клетвата си като нов държавен глава вчера....

People of art преди 12 години

40 минути той говори пред Народното събрание, непосредствено след клетвата си като нов държавен глава вчера.
Плевнелиев определено стои добре на трибуна, очевидно е човек, който мисли мащабно и същевременно е силно работоспособен.

На всичкото отгоре е и много елегантен. Спортна, без да е едра или помпозна, фигура, хубава глава, широка усмивка и честни пъстри очи.

Наблюдаваме го с удоволствие от доста време и забелязваме еволюция, от една страна в гримасниченето /вредният навик на г-н Президента да плези палаво език е почти напълно овладян/, а от друга страна - начина на обличане.

Росен Плевнелиев стои стегнато и елегантно в тъмни, добре скроени и очевидно скъпи костюми, и с перфектно поддържани обувки.

Прави ни силно впечатление обаче една малка подробност, за която не знаем къде да търсим причините.
Детайлът е малък, но ужасно забележим. Плевнелиев в почти 100% от тържествените и важни публични поводи напоследък е с една и съща лилаво-синьо врътовръзка.



Вчера, по време на клетвата.



На пресконференцията вечерта след изборите.



На предизборния си плакат.



На първото си интервю след това в студиото на една телевизия.



На 10-и ноември м.г. на среща с Президента Стоянов и т.н.

Сега, за да не останем погрешно разбрани, дължим да отбележим, че вратовръзката на човека си е съвсем ок. Копринена, в един цвят, очевидно поддържана. Може би възелът може да е малко по-малък, но това е поправимо.
И все пак, защо г-н Президентът Плевнелиев е все с нея?

Първа идея - вярва в тезата, че лилаво-синьото му носи невъобразим успех, и така се е сраснал с идеята, че не си и помисля да сменя.

Второ, може би вратовръзката е подарък от госпожа Юлиана, и когато тя не е там, в качеството си на Първа дама, поне вратовръзката, в качеството си на първа вратовръзка - да е.



Трето, може би е омагьосана от Трайчо Трайков /от снимката се вижда, че е налице вариант преди това да е била на г-н Трайков/ за кадем, свалена триумфално от врата на Министъра на енергетиката и окачена на врата на Плевнелиев, нещо като вътрешнопартийно омагьосване.

Четвърто, г-н Плевнелиев обожава лилавото на вратовръзка, затова си е купил 10 и си ги сменя.



Пето, понеже много добре е знаел, че Цецка ще е с подобно сако на клетвата, той умело е подгрявал стилистичното съвпадение до момента на вчерашното тържествено заседание на Парламента, когато именно г-жа Цачева в подобаващо сако го покани да се закълне като Президент на всички българи, стегнат в подобаваща вратовръзка.
Ужасно харесваме Росен Плевнелиев, харесваме това, че жена му не се вре навсякъде, харесваме и вратовръзката му.



Пожелаваме му успех и се надяваме, ако това ще му помогне да е честен, надпартиен и по европейски интелигентен, да си носи лилавата вратовръзка до скъсване!
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра