Дамска вратовръзка

Дамска вратовръзка

На първо място жените "печелят" мъжки якета и панталони, а малко по-късно и други мъжки аксесоари. Първият от тях се премести в женската вратовръзка. След известно време имаше и маншети, заглушители, бастуни. От векове жените са придавали на мъжките неща чисто женски черти. Това, което изглеждаше грубо и неудобно, от вълната на магическа пръчка, стана светло и необикновено. Не всички носят женска вратовръзка, а само силни, целенасочени хора, които са готови да докажат на целия свят, че са талантливи мениджъри и че главата им е склад на най-добрите идеи.

Днес никой не е изненадан да види момиче с такъв аксесоар на хубава врата. Известно е, че начело на големи фабрики и консултантски фирми са ... жени.

Характеристики и предимства

Дамската вратовръзка е аксесоар и съществен детайл от гардероба на една бизнес-жена и обвързващо нещо. Не всеки и не винаги го носи. Желателно е, че момичетата в характера не е комплекс от усложнения, съмнение за себе си. В тяхната душа - изправете раменете и изправете гърба, вървяйки право през него.

Този аксесоар трябва да бъде в гардероба на модата, които нямат проблеми със самочувствието, фигурата, а след това ще имат неограничени възможности при решаването на работни въпроси. Казаното по-горе относно възможностите се отнася до значимост, съвместимост и начини на носене.

Какво е различно от мъжкото

Мъжка вратовръзка е аксесоар и значителна част от мъжки костюм, който е продълговата, изработена в специална лента от плат, която е фиксирана на врата. Този декоративен елемент за първи път е включен в гардероба от египтяните. В тази далечна и вече забравена ера, той имаше правилна геометрична форма, но го носеха, хвърляйки го през раменете му. Човекът, който го носеше, имаше важен вид и особен социален статус.

Дамската вратовръзка има същите характеристики като мъжката вратовръзка, с някои изключения. Тя подчертава пола.

  • Мале. Той винаги има строга и симетрична форма. Той е със същия размер, т.е. това е дълго само по себе си. Той се характеризира със скромност в дизайна. Използвайте го, когато трябва да подчертаете техните бизнес умения;
  • Жена. Жените не приеха скромния вид на мъжката вратовръзка и го преработиха, за да се съчетаят. В резултат на това той получи разнообразни форми, модели в дължина, стил, за да подчертае собствената си идентичност и ексцентричност.

видове

пеперуда

Ако мъжете носят папийонка само в особено тържествени поводи, пълни с смокинг или фрак, жените експериментират с нея, както им харесва. Модата в техния случай е либерална, те избират различни рамки за пеперудата (бизнес, строг, романтичен и т.н.). Избирайки ги, постигнете пълна хармония в ансамбъла.

Бутиците продават пеперуди от коприна, вълна и памук, което дава пълна свобода при избора на други неща в образа. По-скъпи са копията на синтетика, лен и други тъкани. Момичетата трябва да изберат аксесоар от леки тъкани от абсолютно всякакъв цвят, а жените - служители на офиса на голяма компания - нещо по-впечатляващо в материала и строг дизайн.

яка

Преведено от френското име на този вид вратовръзка означава "птича гуша". Името се появява, като се има предвид факта, че дизайнерите предлагат специален финиш за врата на блузата - под формата на пухкава украса от дантела или плат. По правило този финиш не завършва на врата, а от него се спуска в зоната на деколтето.

Жабото, макар и да не е вратовръзка в истинския смисъл на думата, все още е полезно и интересно нещо.Той е показан на всеки, който предпочита да избира дрехи в бизнес стил, в които има място само за краткост и строгост. За да разредят великолепието на дрехите в съответствие с облеклото, те изобретили джабот в допълнение към ризи, блузи, едноцветни рокли.

регати

Този модел е различен от много други в това, че вече е оборудван в студиото с фабрично устройство. Зад нея има еластична лента, която е предназначена за закрепване на блуза на врата под яката. Като правило жените не носят тази връзка, но я носят само като един от елементите на формата. Запознайте се с регата на врата полицаи, охрана и военни. В допълнение към бизнес стила, оформен от бяла блуза и черни панталони, не препоръчваме да го носите.

Тънка вратовръзка

Ако мъжката мода е консервативна, тогава жената не е такава. И двете се развиват, но със собствена скорост и с иновациите си. Например, сега тя и другият се поддадоха на нахлуването на "останките от миналото". С други думи, ретро стилът вече е на мода, а с него и тънката или тясна или хериерова вратовръзка. Той прави популярни звезди на шоу-бизнеса. Едва след като модните жени го видяха около врата на звездите, те го последваха. Така започна постепенното вливане в масите. Аксесоарът е изключителен, той помага да се отличава от тълпата и перфектно се съчетава с обекти на бизнес стил.

полицай

Такава вратовръзка се поръчва за жени от цели отдели. Всеки от тях има индивидуални връзки, тъй като е обичайно да се прилага брандинг върху тях. Ако преди разпръскването на полицейската връзка на Запад, сега с него на шията, изпълнявайки служебните си задължения, се разхождат служители на КАТ, Министерството на извънредните ситуации, Главна прокуратура и митниците.

френски

Този аксесоар най-малко напомня най-обикновената вратовръзка. Тя е като кърпа или шал. Когато шиете, използвайте лека материя, като коприна или сатен. Обвързването му, не е забранено да се направи възел по своя преценка, от някои страни остави малко повече тъкан, а с малко по-малко.

лък

Друга вратовръзка, която се продава в заплетена форма. Състои се от твърдо парче плат. Магазините продават различни модели, както по размер, така и по вид на материала, от който са изработени. При избора винаги трябва да се вземе предвид какви дрехи ще му се носят. Например, в продажба се предлагат красиви и елегантни лъкове, които допълват лъка, оформен от екстравагантна червена рокля с отворени рамене и обувки с висок ток.

цветове

Разбира се, класиката на жанра е черна вратовръзка, която е универсална и допълва всеки комплект. Но освен него в арсенала на жените има и други модели. Те са различни по стил, форма, дължина, ширина, шарка, модел и т.н. Всяка жена има право да избере модел от един и същи цвят, райета, цветчета или пъпка.

Ако иска да бъде първата жена на модата, изберете модели с бродерия или с модел в стила на лък. За младите дами предлагат аксесоари с изображения на анимационни герои. Цветовият спектър е обширен: очите на бутика се разсейват от изобилието от модели от жълто, червено, лилаво, бяло и други цветове. При избора на подходящ модел се взима под внимание стилът на облеклото, неговия цвят, наличието / отсъствието на шаблони и материала, от който се шият.

материали

Връзките се различават не само по външен вид. В продажба много модели, пришити от различни материали. Оценявани преди всичко са коприна, дантела, както и тези, които се шият с помощта на сатенени ленти или изработени от мъниста. Последните два модела са изключителни и оригинални неща, на които дрехите трябва да бъдат избирани с особена грижа.

Как да изберем

Поради изобилието от женски връзки в продажбата, много момичета са изправени пред истински проблем. Те не разбират как да изберат аксесоар. Когато избират, те винаги оценяват модела и цвета на аксесоара, мислено комбинират един или друг модел с неща от гардероба си.Необходимо е да се направи това, за да не се купуват нови дрехи в замяна на стари, само защото е невъзможно да се направи доста лък от съществуващия.

Стилистите препоръчват да се обърне внимание на качеството, като такъв аксесоар като вратовръзка прави момиче забележимо. Модели, изработени от синтетика с неясни отпечатъци, се отделят, а нещо от памук, вискоза, коприна или сатен се счита за опция за покупка. Какво може да се каже за дължината? Особено женската дължина не е до кръста, т.е. по-къса от талията.

Какво да облека

Този въпрос също не дава почивка на много млади дами, но не и на млади. Те знаят, че военният стил, така обичан от младите хора, идеално допълва вратовръзката. Той поставя тон за дрехи, направени от камуфлажна тъкан. Дали го носят в допълнение към белите блузи, офис ризи, под яке или с бизнес костюми? Разбира се Тя може да се превърне в прекрасен елемент от корпоративния стил на едно предприятие. Заедно с него бизнес костюмът придобива строги икономии, но в същото време губи скуката. Казваше самата Марлене Дитрих.

Най-добре се комбинира с мъжко облекло, къса коса и минимален брой аксесоари. Но ако желаете, комбинирайте го с дамско облекло, изоставяйки тежките и широки модели. Слагат го под дънки, но като избират модел, предпочитат един и същ цвят като дънки и нищо друго.

Как да се връзвам. Стъпки по стъпка инструкции

Принципът на обвързването на женската вратовръзка е подобен на връзването на мъжката вратовръзка, но с някои резерви, които изискват стриктно придържане. Например, как да завържете една тясна копринена вратовръзка, така че възелът да не е стегнат? Как да накараш широката половина на вратовръзката да виси над тесния край?

  1. На първо място, поставете аксесоара на раменете, поставяйки го така, че шева да е на дъното. Тясната половина трябва да бъде на дясното рамо, а широка - вляво;
  2. След това трябва да огънете широката половина, правейки движение от ляво на дясно пред тясната част;
  3. След това направете движението от дясно на ляво, поставяйки широка половина на тясната част. Трябва да се внимава широкият край да гледа надясно. Не наляво;
  4. Вдигнете широк край;
  5. Потопете го във възела, като направите движението отгоре надолу;
  6. Повторете движението от дясно на ляво, увивайки широкия край. Затова се уверете, че изглежда строго прав;
  7. Широката половина се издърпва отдолу нагоре, дърпа възела;
  8. Предният слой на възела се освобождава с пръсти, след което преминава през широка част. В резултат на това тя става по-къса от тясната. Няма нужда да затягате възела твърде здраво. Вратовръзката трябва да виси на нивото на гърдите и да не се прилепва плътно към врата.

Стилни изображения

Този сезон стилистите препоръчват носенето на тениски навсякъде и навсякъде, но по специален начин. Ризата е парче облекло, което по своята “природа” върви добре с вратовръзка. Само тези две детайли на образа правят образа на жената закачлив. Ризата с вратовръзка е част от бизнес имидж или закачливо парче в комбинация с джинси с цепки на коленете. Ризите с вратовръзка са популярни сред модните жени. Някои от тях заменят класическия модел на вратовръзка с лък. Но винаги помнете, че яката на ризата за по-голям ефект трябва да бъде "стояща".

Модно да купите завършена рокля с вратовръзка. Този модел е интересен поне в това, че не се налага да се бори с аксесоари. Самите модни дизайнери се грижат за модата. Те предлагат рокли с класическа мека гофрирана тъкан този сезон. Ръкавът на него е три четвърти, добавката е грациозен колан, а оригиналната украса е шал вратовръзка или вратовръзка. Яката е украсена с "ъгли", чийто дизайн припомня Дивия запад и времето на каубоите. "Ъглите" ви позволяват да запазите по-дългата яката на роклята в първоначалната си форма, като я запазите от мръсотия и разрошената визия, дължаща се на чести измивания. Рокля с вратовръзка изглежда очарователно и стилно.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи