Стилът на съвременната бизнес жена. Крайната стъпка в създаването на изображението. Бизнес стил за пълния.

Бизнес стилът на жените е подчинен на правилата по-стриктно от всяка друга посока: всички тоалети трябва да бъдат внимателно проверявани, а дори и на вечерни събития нивото на „елегантност” трябва да бъде съизмеримо с темата на събитието и да не влиза в откровен раздор с костюмите на другите участници на рецепцията. Не забравяйте, че е по-добре да бъдете малко „до“, отколкото прекалено много „повторно“, в този случай малките недостатъци на костюма няма да бъдат толкова забележими.

Строга небрежна бизнес рокля за модерни жени

Има 15 правила бизнес облекло  за жените в работни дни.

I. Необходимо е да имате тънки чорапи или чорапогащи. И всички инсинуации на модни стилисти - за черни тънки чорапи - остави настрана, те не са за бизнес етикет! Само в студения сезон са възможни тъмни и плътни чорапогащи (най-малко 80 den), ако това се изисква от решението на костюмния ансамбъл, и само в тон! (Комбинацията от черни чорапогащи със светли обувки или с бежово пола / палто по всяко време на годината е смешна.)

II. Затворени обувки в офиса - са задължителни! Това правило на стила на бизнес жената е вярно за обувките до официалния костюм и за официалните събития. (Затворени обувки с отворен фиксиран ток - възможно е само за топлия сезон в неформални ситуации).

Всякакви сандали, сабо, маратонки, балетни, сандали и панталети - това са ежедневни утилитарни обувки, не важат за бизнес дрехи! Също толкова неприемливо в бизнес костюм обувки с високи токчета.

III. Официалният дрес код за жените предлага стабилни токове за дневни обувки, височината им е не повече от 5-7 см. Шиповете и шнурите не са случайни или бизнес възможности, те са за други ситуации!

IV. В гардероба обслужващата жена трябва да има костюм за посещение (може би не и един) с пола, която не е „екстремна“ дължина. Допустимата дължина на пола в строг стил за бизнес жени е дланта над / под коляното! Изискванията на протокола са станали по-меки, защото дължината на полата трябва да допълва формата на дамската линия.

V. В модерния официален бизнес стил на облеклото за жени, панталоните са допустими при задължителното условие горната част на костюма да покрива задните части, но това определено не са кожени, а не деним панталони.

VI. В същото време, съществуват стари твърди традиции, които изключват панталоните в облеклото за ежедневието в бизнес стил за жените, но тогава това условие е специално обявено - в официална покана или в устава на фирмата.

VII. Етикетът позволява използването на трикотаж в дневни бизнес дрехи, но трябва да е спокойно. Бизнес трикотаж за съвременните жени трябва да бъде без деколте, покриване на кръста, непрозрачни, без прекомерни бижута, пайети, стъклени мъниста, лурекс и блясък. Трикотаж не трябва да прекомерно разпънат дама от всяка сграда! Тънкият трикотаж се използва само като "долния слой" - под якета или рокли с обвивки. Това са неща от коприна, вискоза, кашмирови тъкани, но не и памучно "лен".

Както може да се види на снимката на дрехи за жени в официален бизнес стил, трикотажът трябва да бъде стегнат, структурен, твърд:

В този случай горният трикотаж не се отнася за официалното облекло!

VIII. През лятото костюмът може да бъде ярък и ярък, но трябва да има ръкав.

IX. Едно от правилата на бизнес облеклото на жената е наличието на дълги ръкави в независими блузи (не по-високо от 3/4 дължина на ръката).

X. В студения сезон обувките и чантите са за предпочитане при избора на меки и спокойни нюанси, кожени чанти и куфарчета - тъмни, съчетани с обувките и костюма като цяло. (Знак на лош тон и е глупаво да се използват бели или червени обувки навън в нашия климат в кално време!) В топлия сезон обувките и чантите са по-леки и по-светли.

XI. Прическа, грим, маникюр, както и парфюм, - строго погледнато, не дрехи - са много забележими в цялостния ансамбъл на външния вид! Етикетът регулира това.

  • Има добра идея за една жена: „Сутрин главата трябва да е подредена, а вечерта да се разчеше“. Но съвременните млади дами трябва да „преведат” този израз ... Сутринта - да учат или да влязат в офиса - косата трябва да бъде събрана, „разхлабена” или голи коси глави - лош тон, по самото му определение (и създава много проблеми по време на пиковия час в транспорта) и други пътници!). А вечерта на събитията Black Tie, според правилата на бизнес облеклото за жените, задължителна е и красивата прическа. (И често в този момент те питат - сега модерна дълга коса ... да, когато е уместно - на плажа, за разходки, на дискотеки и партита - много възможности!)
  • Гримът е задължителен за жените в ежедневния си бизнес стил (лицето трябва да се „събира”), използват се само естествени цветове - „грим без грим”: здравият човек не може да има зелени клепачи и черни нокти, и обратно - черни сенки и зелени нокти! Неравномерно са сини, червени или златни клепачи, татуировки на изпъкнали части на тялото, тунели и пиърсинг.
  • През втората половина на 20-ти век ярки червени устни и нокти 34 проникнаха в бизнес етикета, сега те са допустими ... но на базата на здравия разум, тази агресивна “канибалистка” опция е подходяща само за лидери и шефове. Ако все още сте в началото на кариерата си, по-мъдро е да изберете естествени нюанси на лака. И разбира се, ръцете и ноктите трябва да са в ред - това е „второто лице” на една жена!
  • Парфюмът - като всичко останало в етикета - има временни и сезонни разпоредби. Този ефимерен момент е най-трудно да се обясни на тези, които използват тежки дебели аромати сутрин или през лятото ... добра форма - не пречат на другите хора да дишат!

XII. От бижутата за дрехите на бизнес стила, жените през деня могат да използват бижута. За деня изберете малко количество детайли и сдържате стила им, които съставляват ансамбъла с костюм и външен вид като цяло.

Разбира се, имаме предвид само нещата. високо качество  - от различни материали, злато-сребро, други сплави, стъкло и дори пластмаси. Те трябва да бъдат достойни и елегантни, но категорично това не са опции за плаж или дискотека.

Не използвайте обеци под формата на големи пръстени, подкови или дълги суспензии (дори от благородни метали) в офиса / аудиторията през деня - това е чисто романтичен, етнически стил - в дневния работен вид на жените това е хоутон. Равни и други орнаменти от етнически стил.

Погледнете снимката на бижута за жени в бизнес стил - тук са традиционни продукти с перли, средни естествени камъни, с кристали (или без включвания):

Това могат да бъдат златни и сребърни продукти с малки обеми и широки тиражи, които обикновено се представят в бижутерийните магазини. Ако изберете голяма украса (например известните брошки Маргарет Тачър или Мадлин Олбрайт), тогава тя се счита за достатъчна за официални събития.

XIII. През деня не се носят истински бижута - бижута, направени от автори и с големи скъпоценни камъни.

В същото време, бижута с добро качество (нашите диаманти с размер по-малък от 0,1 карата принадлежат специално на бижу!) Са цитирани в целия свят.

Фабрично познатите златни сребърни бижута (верижни пръстени) за руснаците се отнасят и за бижута и се препоръчват през деня, защото това е ограничение само за забележими, авторски или преднамерени версии, за продукти с големи скъпоценни камъни - времето им е вечер!

XIV. Дрехите за бизнес офиси никога не са:

  • облекло от деним, кожа, лъскава или прозрачна тъкан;
  • дрехи, изработени от тънък "ленен" трикотаж или пижами;
  • поли - фолклор, с волани, с големи рисунки, с дълбоки срезове;
  • плажни панталони, панталони за харем, както и гамаши или прекалено тесни панталони;
  • костюми с ясни етнически или субкултурни елементи;
  • сламени шапки, платно панама и др.

XV. Не само дрехите за жените са важни в стила на бизнес офиса, но и в обувките. Уличните обувки не са подходящи за офис (ботуши, ботуши, улични обувки с дебела микропора) - обувките за паркет се оформят върху тънка подметка от кожа.

Също така е нелогично - да се използват паркетни обувки върху кожената подметка, за да се движат по улиците - дъждовете и нашите домашни тротоари са противопоказани за това!

Привличам вниманието ви, скъпи дами: правилата, които регулират костюма ви, имат смисъл, като всички правила на етикета. Като се придържате към тези рамки, можете да създадете и да изглеждате модерно - има достатъчно възможности за проявлението на индивидуалността!

Въпреки това, всички прояви, които подчертават сексуалността, принадлежат към романтичния стил и към елегантните дрехи - те не се използват през деня и в пространството на бизнес комуникацията, включително образователните процеси.

От друга страна, все по-често за съгражданите (обикновено не митрополит), които имат прекалено сурови възприятия - са по-строги от протокола - и в комбинация със специфичен провинциален вкус, такива ограничения понякога водят до тъжни последствия. Хората свикват да обсъждат помежду си и обществените фигури, да правят публикации и да правят коментари!

Общи дрехи за жени в класически бизнес стил (със снимка)

Не всички официални дневни събития се провеждат на високо формално ниво (като откриване, церемониални и възпоменателни срещи, откриване на конференции, форуми и др.). Ето защо, за такива събития в покани не забравяйте да поставите марка-дрес-код.

В бизнес стила на женското облекло през деня може да има три:

  • Черна вратовръзка (официално, официално)
  • Bb - Най-добър бизнес
  • Btr - Бизнес традиционен

Случаен бизнес стил Black Tie за жени следва следните правила:

  • Събития с Black Tie маркери са много коварни за жените - костюми за събитията от деня и вечерта ще бъдат противоположни по стил!
  • Дневни събития от света на бизнеса и политиката - “без секса”, във всеки случай образованите хора “се съгласиха” на това ... Дамите трябва да следват класическата посока в дизайна на външния вид.
  • За такива официални събития жените използват класическия стил на облекло: елегантни рокли и костюми от висок клас (тънки блузи) и зрелищни аксесоари със същия стил с нисък ключ.
  • В общоприетия бизнес стил на облеклото за жени се изискват чорапи (чорапогащи) от тонове на кожата и обувки за паркет - приемливи са затворени обувки с тънка кожена подметка, ярки цветове на обувки и елегантни токчета.

Правилата на класическото бизнес облекло за жените и изискванията за етикет да присъстват на официални дейности през деня остават същите, както по-горе в работния живот. Само класът на костюмите се променя: вместо „работещи коне” използват „висок клас”.

Тук можете да видите снимки на женско облекло в бизнес стил за дневни дейности:

Безплатен бизнес стил на жените: официално облекло

Време за преход: 17: 00-20: 00. По време на този интервал от време, събития от средно формално ниво, от не-строг характер, се провеждат, като правило, на леки тържествени поводи: начални дни, презентации и премиери. Организаторите очакват гостите да наблюдават рамката на приличен костюм и определена степен на елегантност.

Маркира рокля-код бизнес безплатен бизнес стил на жените, характерен за не-стриктен формат:

  • Поканени с черна вратовръзка (радва се равенството)
  • Черна вратовръзка (по избор)
  • A5 (след пет - след пет)
  • Полу-официално (semiformally)

1. При отсъствието на кодови маркировки в поканата (писмена или устна), жените могат да изберат дали да останат в дневен работен костюм или да се украсяват леко.

Въпреки това, правилата на благоприличието са запазени! Облеклото за официални поводи може да бъде само с нормални дължини на полите или класически панталони (не гамаши!). Да предположим, че рамковият трикотаж е неприемлив - деколтето и други открити части на тялото: крака, ръце, стомаси - неприлично е да се подчертава сексуалността при изпълнение на професионална функция.

2. Ако една бизнес-жена е получила покана с белези на това ниво като човешка функция (по силата на професионална дейност), тя трябва да следва много стриктни елегантни решения. Подходящо облекло в бизнес стил за съвременните жени: коктейлни рокли, елегантни блузи с оригинални поли (панталони), красиво завързан воал или други зрелищни декорации и аксесоари.

3. Ако жената е поканена като човек (или като „второ лице“, спътник), възможно е да се появят по-креативни опции за стил и дизайнерски решения. Също така, аксесоарите и ароматите могат да бъдат доста смели и провокативни - по най-добрия начин.

4. Кодовите маркировки на стриктното ниво Black Tie (официално, официално, Bb, Btr), които са характерни за високо формални събития, не се използват по време на прехода - поне до 19 часа - тъй като те рядко организират събития от този строг формат. в този интервал от време.

5. Ако една жена получи покана за събитие с бележка от версии на Black Tie, която започна по-рано от 19:00, тогава тя трябва да се придържа към нивото на ежедневната Black Tie. Това означава, че официалният стил на облекло за жените по това време на деня трябва да бъде строг и елегантен.

Обърнете внимание на снимката на дрехите на жените класически стил  за официални събития:

Вечерно облекло за жени: официално облекло

В покани за вечерни събития в европейските страни, те не могат да правят белези - традиционно самото време показва високо ниво на събитието и хората знаят за него. Според код за вечерно облекло  за жените в много европейски домове все още е обичайно да отидете на обща маса за хранене (и вечерят след 20 часа) във вечерни рокли.

Нивата на Black Tie имат вечерни празници - исторически, но демократичните тенденции от последния период дават възможност да се използва всяка версия, в която се споменава тази „магическа“ английска фраза.

Вечерта формалната тема за жените е един деликатен деликатен момент, за който много хора не знаят! Сега жените са постигнали равенство (на практика) и могат да получат независими покани за вечерни събития.

При избора на облекло официално събитие Трябва да се отбележи, че в красива, но не и великолепна рокля "на пода" - дамата е свободна да спазва правилата: тя може да дойде и да отиде сама или с джентълмен или да я промени по време на събитието. Но вечерната рокля за тържественото събитие предполага задължително присъствие на другар - виждате ли, има нещо безпомощно в една жена, облечена в отворена дълга рокля, която също лишава обичайната свобода на движение (а също и тънките високи токчета…). В този случай задържането от страна на мъжа е просто физически необходимо.

Облекло за специални случаи: рокли и аксесоари (със снимка)

Правилата на "вечерната" черна вратовръзка за жени:

  • Основното правило: нивото на съвършенство е съизмеримо със събитието и костюмите на участниците и не засенчва облеклото на домакинята или първата дама на събитието (ако има такива).

Както можете да видите на снимката, рокли на празнични събития са сложни тоалетни, рокли с дължина на пода, деколте, „пух и пера“:

  • Степента на деколтето - мярка за вашия вкус!
  • В сложни рокли определено трябва да се научите да “живеете” - културата на движенията на тялото в тях е коренно различна от пластичната в обичайните ежедневни костюми.
  • Шапките за глава са неподходящи, сложните прически и бижутата са добре дошли.
  • Ако обувките са от кожа, тогава цвят и елегантност. Или оригинални обувки - лак, сатен, кадифе, велур, текстил, с висок ток, тънка подметка, всяка степен на отвореност (до ефектни сандали - но не забравяйте, че са допустими само през лятото!).
  • За обувките е необходимо да има тънки прозрачни чорапи от всякакъв цвят (включително черно), важно е те да са в хармония с образа.
  • За обувки с френски пръст (отворени пръсти) или обувки с отворена пета, е по-добре да използвате тънки чорапи - които създават ефекта на „прах крак” (8 den без подсилен пръст и пета!). Това е неприемливо (и елементарно глупаво), когато шевът на чорапите се вижда на пръста в оформеното деколте на френската обувка, както и когато чорапите в мрежата пасват на крака, петата или пръстите в отворени обувки. Възможно е да се носят такива обувки на боси крака - с педикюр.
  • За сандали - само боси крака! (Изискват се педикюр и други процедури.)
  • Що се отнася до аксесоарите за специални поводи, чанти трябва да са малки и оригинални - от кадифе, екзотика от кожа, с различни покрития (мъниста, стъклени мъниста, пайети и др.). Не поставяйте чанти на масата! (Също така не се поставят съединители върху покривката ...)
  • Кожени чанти и куфарчета вечер не се приемат.
  • Във вечерния ансамбъл може да има високи ръкавици, изработени от тънка хъски или сатен (само от естествена коприна). Правилото е: колкото по-къс е ръкавът, толкова по-дълги са ръкавиците.
  • На масата трябва да се отстранят ръкавиците!
  • Бижута, изработени от естествени скъпоценни камъни и скъпи метали на добра работа (изключителни, авторски).
  • Формата и размерът на бижутата диктуват техния брой!

При споменаването на бизнес стила, образът на Людмила Прокофиевна от Служебния романс неволно възниква пред очите й: скучен, тъмен и безличен. В действителност, бизнес стил може да бъде интересно, и офис стил облекло, въпреки дефиницията, е подходящ не само за офиса.

Основното е да се разберат нивата на тежест и да се определи целесъобразността на образа на ситуацията.

С правилния подход, офис дрехите добавят доверие и статут на жена. В бизнес костюм всеки изглежда по-значим и представителен - така че това е перфектният избор на облекло за интервю, където впечатлението може да се направи само веднъж.

По отношение на тежестта в бизнес стила на облеклото за жените има три области:

  • официален бизнес (бизнес формално);
  • управленски бизнес (изпълнителен бизнес случайни);
  • неформален (условен) бизнес (бизнес случайни).

Формален стил

Стилът на "бялата яка", най-консервативният строг, не толерира проявлението на индивидуалността. Често изпълнен с безлични образи, но те все още могат да бъдат бити с аксесоари.

Характеристиките на официалния стил в дамски дрехи:

  • Изисква се гардероб бизнес костюм  (панталон, с пола или строга рокля). Панталонът не трябва да е стегнат и прекалено тесен.
  • Тъкани се използват дискретни цветове (с преобладаване на тъмни цветове).
  • Най-добрият материал за костюм е вълна.
  • Късите ръкави не се допускат дори през лятото.
  • Дължината на полата или роклята трябва да бъде с дължина до коленете или малко по-ниска. Чорапогащите са задължителни, строго матови, плътност 5 den.
  • Някои организации изискват бяла яка.
  • Изборът на обувки - на стабилна пета на височина от три сантиметра.
  • Маникюр и грим в естествени тонове, лек парфюм.
  • Косата трябва да се събира, хлабав не е позволено.
  •   малки размери и не повече от две позиции.

Както виждаме, изобщо няма място за творчество. Можете да играете само с детайлите, например да вземете интересни или да намерите обувки с оригинална пета.

Този стил често се използва в банковите институции, в правната сфера, в политиката, в застрахователните компании.

влезе в гардероба на мъжкото и здраво се настани в него. Това удобно и привидно масово обувки на крака изглежда лесно и женствено, благодарение на сложните орнаменти, ярки цветове и отлични качествени материали.

Много момичета имат въпрос: "На коя ръка трябва да нося часовник?" Няма единен отговор, всичко зависи от индивидуалните предпочитания и характеристики на момичето. Ние ви казваме какво мислят психолозите и астролозите за това.

Управленски стил


Вече има място за модерни експерименти, тъй като има половината от ограниченията. Останалите ограничения са свързани с дължината на поли и рокли, наличието на чорапогащи и обувки, лодки, естествен грим и невидимостта на парфюма.

  • През лятото са разрешени къси ръкави.
  • При маникюр се допускат по-ярки цветове.
  • Можете дори да разтворите косата, ако ситуацията не е твърде формална.
  •   може да е по-голям и по-ярък.
  • Различни цветове и модели, скъпи луксозни тъкани, разнообразие от финиши и силуети, всички видове копринени блузи са добре дошли и дори са добре дошли.
  • Можете да се справите без костюм, но е необходимо наличието на яке (в по-малко формални ситуации, вместо това можете да носите жилетка).

Тази женска бизнес рокля е подходяща за мениджъри на банкови, правни и застрахователни организации, както и за представители на кралски семейства. Тази посока на бизнес стила е по-подходяща за неформални срещи и презентации, но може да се използва и като случаен стил в компании с по-малко строг облекло.

Тя може да бъде възприета като основа за всяка жена при изработването на комплекти за безплатен петък, посещение на изложби и концерти.

Неформален бизнес стил


По-малко взискателен и свободен офис стил на облекла от три посоки. От ограниченията са само изискванията за дължината на роклята и наличието на чорапогащи.

  • От материалите, които се допускат лен, кадифе, туид, вълна, в някои неформални случаи да кажем трикотаж (памук, вискоза).
  • Не се изисква еднаквост на тъканта, широко се използват различни модели и цветове.
  • Якето е по избор, достатъчно е да се носи класическа блуза, строга риза или отгоре.
  • Изборът на обувки е по-широк: балетите и пръстите са допустими.
  • В косата позволено хлабава коса, в аксесоари -.

Този стил на облекло се използва в организации със свободен дрес код и за “неформални” петъци, в ежедневието - за посещение на кино или пазаруване.

Много зависи от правилния бански костюм. Проблемът с избора възниква особено остро за момичета с великолепни форми. Препоръчваме да обърнете внимание на колекцията. Разнообразие от стилове ще ви позволи да изберете подходящ модел за муфи и момичета с анемична физика.

В хладно време, както и по време на извън сезона, не можете да се справите без практически ботуши. Тези обувки са универсални, но когато се комбинират с елементите на гардероба, трябва да се помнят няколко прости правила. Какво можеш да носиш ботуши разкажи.

Ако искате да актуализирате изображението си, без да променяте нищо драматично, обърнете внимание на клингите. Как да носят гамаши и какво са описани на тази страница

Избор на цветове за бизнес дрехи


  • Най-благоприятният цвят се счита за тъмно синьо и нюанси на синьото.
  • Браун, сиво също са добре дошли.
  • Противно на стереотипите, бизнес стилът по всякакъв начин е черен костюм или сако, по-добре е да се избягва черното.
  • Не използвайте блестящи цветове, особено неон и киселина.

Какво да изключите от бизнес гардероба

  •   (с изключение на безплатни петъци в някои организации, където класическите тъмносини дънки са прави или изрязани, без первази, дупки и декор);
  • Тениски с щампи и надписи;
  •   и обувки;
  •   (, панталони, якета, дъждобрани);
  • Къси панталони, мини тениски и тениски без ръкави;
  • Дрехи, които отварят стомаха или бельото;
  • Джапанки, сандали, обувки за платформи.

Тези изисквания трябва да се спазват, за да работят в организацията на всяка сфера, дори творческа, тъй като това са правилата на добрата форма.


Дрехи в бизнес стил днес, много марки произвеждат. Висококачествени костюми и дълги панталони могат да бъдат намерени в Just Cavalli или Armani, висококачествени блузи в Donna Karan, елегантни палто и палто в Burberry. известен класически костюми  Chanel или Hugo Boss не е достъпна за всички, затова препоръчваме да обърнете внимание на демократичните марки: Massimo Dutti, Vassa, Mexx, Zarina.

Компетентно избрано бизнес облекло за жени ще помогне да се направи добро впечатление на бизнес партньор, мениджър или подчинени, ще подчертае вашия професионализъм и лични качества: точност, организация, подреденост.

Не забравяйте, че бизнес стилът не е само за офиса: използвайте го в ежедневието и за обекти, избирайки правилната посока.

Смята се за модерен бизнес рокли и костюми за жени. Възможности за облекло за пълното.

Дрес код е специален стил на обличане. В офиса е бизнес стил. Сега дори относително малките фирми изискват от служителите си да се обличат стриктно, в съответствие с имиджа на организацията. Това обаче не означава, че всички жени трябва да се обличат в мъжки костюми и да ходят в тях през цялата година.

Бизнес облекло: облекло

Разбира се, всяка компания има свой собствен дрес-код, всичко зависи от това какво прави организацията. Но има основни правила:

  • Не миниполи и гамаши
  • Раменете трябва да бъдат затворени дори при топлина
  • Без цветни рисунки.
  • Дискретен маникюр, предимно френски
  • Без пиърсинг и татуировки върху откритите части
  • Голи крака, шорти

В някои фирми е забранено да се носят шипове и пети над 5 см, но основно е достатъчно, че обувката има затворен пръст. Нищо не е наред с високите токчета.

Бизнес облекло

Този сезон, облеклото за офиса е претърпяло някои промени. Този сезон на върха на популярността на всички видове клетки. Това може да бъде карирана тъкан или врана. Но несъмнено са необходими основни неща, за да се създаде бизнес стил:

  • Блуза бели и пастелни цветове
  • Класически голф (полотно)
  • Три или четири костюма. Можете да създадете напълно различен вид от този костюм.
  • Класически панталони
  • Пола с молив

Комбинирайки тези елементи, можеш да работиш всеки ден по нов начин. В този случай няма да изглеждате глупави. С добавянето на декорации и аксесоари можете напълно да промените стила си.

Този сезон бизнес костюми се шият от кожа. Това са дрехи за смелите и уверени.



Модни бизнес дрехи

Ако работите в голяма компания, не бива да има място за сексуалността във вашия образ. Социолозите са доказали, че откритите офис облекла възпрепятстват развитието на жените в кариерата им. Смята се, че ако сте опитна, делова и компетентна жена, не е нужно да носите къси поли и плътно прилепнали панталони. В някои страни, с една жена отказват да преговарят, ако полата й е по-дълга от коляното.

Популярни модели на бизнес облекла:

  • Облекло за ножница
  • Поличка за молив или право нарязани
  • Яке, дължината на която може да варира от възрастта и размера на жената
  • Моден панталон или класика
  • Непрозрачни блузи
  • Класически голф с врата

Този сезон от новите само кожени якета с панталони. Клетката отново е в модата.



Бизнес рокля за момичета

Ако сте млади и красиви, не искайте да скриете своите прелести. В края на краищата, торбестият костюм не отделя тънка талия и изпомпва изцяло задниците. Но това е цялата цел на бизнес дрехите. Не бива да се възприемате като сексуален партньор, а като специалист и опитен компетентен работник.

Изисквания за бизнес облекло за момичета:

  • Скъпа и висококачествена материя
  • Колкото по-висока е позицията, толкова повече свободи можете да си позволите
  • Няма закачливи елементи
  • Пола до коляното. Няма мини и макси
  • Обувките са затворени, с пета не по-висока от 7 см. Не трябва да носите обувки на платформата или клина
  • Всички елементи на изображението трябва да бъдат затъмнени. Разрешен е ярък акцент под формата на аксесоари и бижута.
  • Чорапогащите трябва винаги да се носят и бежово
  • През лятото можете да носите обувки с отворена пета, но затворена пета


Бизнес облекло: снимка

Този сезон няколко модни къщи са предоставили красиви нови продукти за офиса. Можете да оцените красотата им на снимката.



Бизнес костюми за жени

Този сезон, както и в предишния, е позволено да се носят съкратени якета и болеро. За да допълни изображението и да скрие малък корем, можете да използвате баските. Тази група е вече няколко сезона на върха на популярността.

  • Що се отнася до цвета на костюма, той се различава в зависимост от сезона. През зимата и през есента е необходимо да се носят тъмносиви, сини и кафяви костюми. Този сезон на върха на популярността е цветът на Марсала. Това е кестеняв нюанс. Можете да си купите пола от този цвят
  • През лятото цветът на костюма може да бъде бежов или бял. Позволени клетки или тънки ивици. Всяко рисуване на цветя е забранено
  • Полата може да бъде на 10 см над или под коляното. Останалите опции са неприемливи. Този сезон е позволено да се носи пола
  • Панталоните са направо нарязани, но много модни жени с тънки крака могат да си позволят скъсени панталони на 10 см над костите на крака. Те изглеждат страхотно със стилети


  • В класическия смисъл на роклята трябва да бъде прави рязани. Сега момичетата с добра фигура са популярни рокли-калъфи. Разрешени са леко разширени модели.
  • В този случай раменете трябва да бъдат затворени. Ако сте на работа да отидете на корпоративно парти или парти, носете рокля с отворени рамене, но в офиса носете яке
  • Сега са разрешени рокли с асиметрично деколте.
  • Основното, че деколтето не е твърде откровено
  • Можете да носите рокля от лалета. Той ще скрие малък корем


Женски бизнес костюми за пълноценни

За да изглежда добре, ще трябва да опитате. На жените с пищни форми е забранено да носят къси якета. Ако имате широки рамене, поставете върху удължено яке във вертикални или диагонални ивици. Такава картина краде излишните сантиметри.

  • Ако, въпреки извитата форма, можете да се похвалите с тънка талия, тогава носете тънък колан. Той ще привлече вниманието към тази част от тялото.
  • Панталоните трябва да бъдат правилно нарязани или леко раздути от коляното. Откраднат пълнота и дръпнете стрелката
  • Полата трябва да бъде право към средата на коляното или телето
  • Не е позволено да се носят подстригани панталони с къдрави


  • Жените с великолепни форми трябва да се опитат да скрият недостатъците на фигурите. Ако имате малък корем и заоблени бедра, купете рокля от лале
  • Насладете се на популярността на "Penguin dress", този модел, съчетан от два цвята. По-ярки клинове в средата на роклята, образуващи изкуствен силует. Това, което е излишно, остава в черно
  • Приятно на жена с форми ще изглежда рокля с баски
  • Вдигнете рокли със светли инкрустации в кръста. Това ще образува изкуствена талия.


Официално делово облекло

Официален бизнес стил е посрещнат на разговорите и симпозиумите. Тук не можете да си позволите никакви грешки. Костюмът трябва да е скъп и да пасва идеално. Блузите с презрамка са в модата, но не можете да ги носите на бизнес срещи.

  • Обикновено това са тъмни костюми дори през лятото.
  • Поличка за молив или коляно
  • Блуза от класически разрез, трябва да закрепите почти всички бутони
  • Не можете да носите къси панталони и дънки
  • За такива срещи и преговори не бива да носите дори ивици или карирани костюми.
  • Перфектен сив или син костюм и бяла блуза

Изисквания за бизнес облекло

Изискванията варират значително в различните организации. Някои PR агенции посрещат дънки и ежедневен стил. Това са строги, но много удобни дрехи. Не можете да носите костюми, изработени от плат с модели.

  • Някои компании, когато кандидатстват за работа, издават списък на разрешените и забранени дрехи и трябва да ги спазвате
  • Но ако работите в обикновен офис или банка, бизнес стилът може да се счита за условен.
  • Момичетата с добра фигура могат да си позволят да носят пола до коляното с цип навсякъде. Това е много секси и в същото време строго
  • Бяла блуза може да бъде полупрозрачна и вълнена тъкан.
  • Сега много красиви модели на шифон блузи


Цветове в бизнес облеклото

Класически цветове за бизнес костюм:

  • син
  • кафяв
  • бежов
  • сив
  • черно
  • бял

Този сезон можете да си купите дрехи от марсала цвят или теракота. През лятото е разрешено да се носят костюми с горчица или мента.

Забранено е да се носят червени, тюркоазени и сини неща.



Както виждате, недвусмислен бизнес стил не съществува. Всяка компания определя своя рамка. В някои организации всички служители носят идентични костюми, пригодени за поръчка.

Женският бизнес костюм е първото нещо, което виждат вашите бизнес партньори. Следователно, в никакъв случай не можете да го третирате като скучно, задължително облекло, което е равносилно на униформа. Ако нямате голям интерес към дрехите, в които прекарвате по-голямата част от живота си - т.е. на работа - правите голяма грешка. За щастие, ние винаги сме там, за да ви помогнем да избегнете грешки и винаги да правите правилния избор  в полза на красив женски образ!

Създайте ярък образ на "строги" компоненти

  към съдържанието

Бизнес костюм трябва да има в гардероба на бизнес жена

Веднъж, носенето на бизнес костюм се смяташе за изключително мъжка привилегия, но след победата на жените за равенство на техните права с мъж, жените от красивата половина на човечеството също започнаха да носят костюма с удоволствие. Времената, когато една жена в бизнес костюм приличаше на „крак в пола“, потънаха в забрава, докато тези костюми приличаха на изобретенията на съветските фабрики, които някога са били поставяни на потока - безлични и лишени от всякаква привлекателност. Спомнете си героинята на филма „Офис романс” Людмила Прокофьевна Калугина, изпълнена от Алис Фрейндлих - нейният известен кафяв костюм може да послужи като истински водач, който не бива да е костюм на бизнес жена.


Модерният женски бизнес костюм се превърна в истинско произведение на изкуството и задължително трябва да бъде в гардероба на всяка бизнес жена (освен това, не един!).


Необходимо е да се избере бизнес костюм със специални грижи, а мотото „по-евтино, по-добро” е абсолютно неподходящо тук. Фактът, че хубав костюм  Тя не може да бъде евтина, но не си струва да се стреми към прекомерна лукс и претенциозност. Колко скъпо можете да си позволите да купите? Чувствайте се свободни да се обадите на най-голямата чанта, която можете да похарчите за успех в бизнеса - това е това, което ви води.


Материалът, от който е зашит костюмът ви, трябва да бъде красив, приятен на допир и, както казват дизайнерите, „на тялото”, в идеалния случай трябва да седне на вашата фигура и да съответства на вашата възраст, позиция и, разбира се, външен вид.


  към съдържанието

Как да изберем и как да се обличаме

Мълчаливото правителствено правило гласи: колкото по-възрастен е бизнесменът (това важи и за жените и за мъжете), толкова по-скъп и стилен трябва да бъде костюмът му. Вие сте против всякакви правила и вашият костюм е опцията “не по-лошо от всички”? Тогава твоята съдба е да си просто зъбец в офисния механизъм. Индивидуалността, която е един от компонентите на пътя към успеха, определено не е вашият колега. Но не е твърде късно да се оправя всичко, утре трябва да изключите всичко и да отидете до магазина за нови дрехи! Внимателно прочетете нашите препоръки, а утре колегите ви със сигурност ще оценят актуализирания ви имидж!

  • Издължен силует - гаранция за елегантност и сериозност на Вашия статут на бизнес жена, къси якета и якета могат да добавят само лекота.
  • Дължината на полата, като правило, варира от средата на коляното до „златната линия” - поставете ръката си върху крака над коленете, горният му ръб ще направи тази линия.

  • Класически, винаги модерен и най-престижен в най-високите бизнес среди, костюмът на Chanel винаги е бил и остава: яке с двойно гърди с леко изрязан силует на тъкани от букли, пола под дължината на коляното.
  • Друго неписано правило - през деня бизнес костюм включва пола, вечер - панталони. Да предположим, че знаете със сигурност, че вечер ще се появи бизнес вечеря, след което можете спокойно да носите костюм за панталон, за да работите.

  • Разнообразен вариант на бизнес костюм е рокля с обвивка, която трябва да бъде задължително с ръкави, дори и къси, и продълговата жилетка. Този костюм ще подчертае както женствеността, така и бизнес имиджа на домакинята, в зависимост от аксесоарите, които използвате (ще поговорим за тях малко по-късно).
  • Каква трябва да бъде дължината на полата, в зависимост от формата на краката? Между другото, това правило важи не само за жените - офис работници, но в ежедневието трябва да се следва: твърде тънките крака не трябва да се подчертават с къси и стегнати поли, а за тях най-добре са правите поли на леко изгорен силует. Стройни бедра, напротив, можете леко да подчертаете прилягащия разрез на полата. Пълните крака и бедрата най-добре ще изглеждат в прави поли, със средна дължина, с малък отвор отстрани. Дълги поли "на пода" като офис опция, като правило, не са разрешени.

  • Какви са ограниченията за формата и силуета на панталоните? Изгорял от коляното или прекалено широк, не са добре дошли, право нарязване - това, което е необходимо за офиса. Допускат се и леко изрязани панталони с малки разфасовки отстрани.


  към съдържанието

Тенденции в бизнес стила

Днес модните дизайнери призовават за постепенно отдалечаване от обичайните клишета, от обикновените, познати линии на женските бизнес костюми. Разбира се, не трябва да има внезапни, радикални промени във външния вид на женски офис работник, но малко повече женственост и еманципация със сигурност няма да се намесят. И все пак жената трябва винаги да остане жена!

Дизайнерите в този сезон предлагат модели, които никога няма да се загубят в офисната "сива" маса, те привличат мнения и внимание. Едно от находките на модерен бизнес костюм трябва да се разглежда като обновен стил, който се характеризира с елегантност, женственост и изтънченост, както и с тежестта на образа на силна, уверена жена. Тази на пръв поглед невъзможна задача успешно бе въплътена в новите колекции на дизайнера Александър Уан, чиито райе за женски бизнес станаха невероятно стилни и дори придобиха намек за сексуалност.

Dolce & Gabbana, от друга страна, предлага костюми за съвременни бизнес жени с класически елементи, които присъстват в техните колекции. С голям успех, показан на модните подиуми, тези костюми сякаш излизаха от стълбата на самолетите под формата на стюардеси от шейсетте. Без съмнение, никоя бизнес жена, която следва модните тенденции, няма да откаже такъв стилен костюм в своя бизнес арсенал от моден дизайнер!


От особена важност е андрогината в стила на съвременните бизнес костюми - комбинация от елементи и линии на женски и мъжки. Възможно е да се наблюдават костюми на модните подиуми, които са много органично и модерно съчетаващи мъжки и женски черти. Например, тъкани с лек блясък, които са широко използвани от модните дизайнери за създаване мъжки костюми, стана основа за създаването и женския бизнес гардероб.


Енергията на мъжете и женската сексуалност формират основата на колекцията от бизнес жени Bottega Veneta, според дизайнерите на модната марка, именно тези качества трябва да притежава жената, която се стреми да направи кариера. Бизнес имиджът на една жена е органично допълнен с лапи, толкова актуални по време на бизнес вечери и придаване на цялостния образ на чувственост и нестабилност.


Какви други модни тенденции ни предлагат дизайнерите този сезон? Те обръщат специално внимание на тъканите - като правило те са доста плътни, понякога с примес от вълна, използват дизайнери и туид, кадифе, както и кадифе и кожа. Цветовата схема на бизнес костюми в предстоящия сезон не беше особено оригинална - сивите, кафявите, сините и черните тонове зададоха общото настроение. Въпреки това, сред новите продукти трябва да кажете за такива цветове като цвета на виното, горчицата и бордото. Стиловете, представени от модните дизайнери на изложенията на бизнес костюми, бяха представени от асиметрични линии, различни драперии и оригинални деколтета.

  към съдържанието

Аксесоари за бизнес костюми за жени

Разказът за женски бизнес костюм, разбира се, ще бъде непълен, ако не кажем нищо за аксесоарите, използвани за съживяване на имиджа и превръщането на целия бизнес в женствен.


  • блуза

“Защо класирахте блузата като аксесоар, защото тя е неразделна част от женския бизнес костюм?” - питате вие. Факт е, че днес присъствието на блуза вече не е толкова необходимо, както преди няколко години. Под якето е напълно приемливо да се носи жилетка, връх, поло или да не се носи нищо - това не е забранено от съвременната мода. Цветът на блузата или върха трябва да бъде спокоен, не каустичен-ярък, не забравяйте, че офисът трябва да има бизнес, спокойна атмосфера и вашите провокативни цветни петна могат да го нарушат!

  • декорация

Те трябва да бъдат истински, фалшификатите са изключени! Броят на бижутата трябва да бъде минимален, до степен, в която носите едно нещо - брошка, обеци или гривна. Ако все още е бижу, неговата оригиналност трябва да подчертава вашата личност и стил. Отново - не носете няколко бижута наведнъж, но ако става въпрос за комплект, тогава той трябва да бъде проектиран в елегантен и елегантен стил. Часовници - само най-добрите и престижни марки, без кристали и огромни камъни, не забравяйте, че това е знак за лош вкус.

  • прическа

Независимо дали става дума за къса прическа или прическа за средна или дълга коса, само естествени, чисти форми са подходящи в бизнес средата. Обемът на прическата не трябва да бъде прекомерен, точно както не бива да има прекалено ярък или отровен цвят на косата. Дайте предпочитание на естествени нюанси, гладки, меки линии. И най-важното - косата трябва да има добре поддържан и здрав вид, винаги да е чист и лъскав.

  • Грим, маникюр и парфюм

Вероятно няма нужда да напомняте на добре известните истини, че авангардният и екстравагантният грим за бизнес комуникацията е неприемлив, а маникюрът трябва да се държи в успокояващи, тъпи тонове? След това, разбира се, знаете, че гримът е най-добре да използвате цветова палитра възможно най-близо до естествената, а цветът на маникюра трябва да бъде в хармония с цвета на вашия костюм.


Когато избирате парфюм, спрете на фините, аристократични аромати. Нека тази миризма да бъде едва забележима, но ще демонстрирате на вашите бизнес партньори безупречен бизнес стил и висок социален статус.


В съвременния свят, където понякога изборът на работно облекло е ограничен от стриктната рамка на облеклото, това е стилен бизнес костюм, който може да бъде истинско спасение за всяка жена, която иска да изглежда не само като успешна бизнес жена, но и просто като красива, уникална жена, която е щастлива. всеки нов ден и оптимизъм за бъдещето!

Строг костюм е не само важна част от имиджа на бизнес жена, но и гаранция за комфорт през работния ден. Това насърчава Коко Шанел, което въвежда концепцията за "женски бизнес костюм". Талантливата и женствена Chanel облекчи дамите от корсетите, огромния брой волан и многопластовите поли и създаде образа на истинска бизнес жена. В основата на женската носия Коко взе класическа версия  Английски костюм - тесни ревери, твърда раменна линия, права пола под коленете. С течение на времето комплектът промени външния си вид, добавиха се нови елементи, появи се костюм за панталон, но досега правилата, въведени от Chanel при създаването на бизнес имидж, бяха запазени от дизайнери от цял ​​свят:

  1. Тежест.
  2. Elegance.
  3. Точност.

Дамски бизнес костюм с пола

Костюм с пола е може би най-често срещаният и многофункционален вариант. Той може да бъде изключително строг и консервативен или, обратно, съблазнителен, но сдържан. Има няколко модела на женски бизнес костюми с пола.

Най-популярните могат да се считат за италиански женски бизнес костюм, който се различава от другите модели по дължината на полата - трябва да бъде до коленете. Въпреки тази разлика, тази версия на костюма може да бъде строга, ако якето е полу-монтирано и е максимално подобно на мъжкото - няма никакви покрития и драперии. Под този костюм можете да носите само строга копринена блуза, която ще подчертае лукса на цялото облекло. Блузи, изработени от трикотаж, рокли и върхове, не са разрешени.

В този случай простотата на костюма се компенсира от луксозните аксесоари - скъпите часовници, тънката перла или златната верижка.

Има и класически вариант на женския бизнес костюм, който е популярен сред офисните работници. Тя включва монтирано сако и пола на несложен разрез на скъпи марки. За да украсите това облекло ще бъде в състояние на върха на качествен трикотаж. В този случай трябва да забравите за деколтето и водолазите. Можете да допълвате изображението с различни аксесоари и декорации, като най-важното е да не излизате извън класическия стил.

Ако искате да създадете не само бизнес, но и стилен облик, обърнете внимание на дизайнерски колекции, в които красивият и стилен бизнес дамски костюми, Те включват поли на различни дължини - от мини до макси и якета, които се различават един от друг по дължина на ръкава, стил и материал. Понякога дизайнерите предлагат да носят яке върху голото си тяло. Тя изглежда женствена и елегантна, но само ако моделът на полата не е прекалено откровен, а аксесоарите ви са дискретни.

Костюм за панталон

Женският бизнес дебютира през 20-те години, след това се носеше изключително от феминистки. Той не беше женски, но дори придоби популярност сред по-слабия пол. През 60-те години дизайнерът Андре Куреж представи колекция, в която имаше женски бизнес костюми с плътно прилепнали панталони. Това е появата на такъв вариант бизнес облекло  убеди всички жени, че панталоните са модерни и женствени, а дизайнерите започнаха да включват костюми дамски панталон  в повечето от техните колекции.

Днес бизнес костюмите с панталони се шият не само от обичайните тъкани, но и от кадифе, трикотаж и кадифе. Използването на тези тъкани е доста смело решение, така че не много хора решават за него. В същото време, по-стилен и модни костюми  не съществува.

Цветът на костюма също е важен, тъй като дълго време бялото, червеното, лилавото не са табу за офиса. Бял костюм за бизнес жени достатъчно светъл костюм. Може да бъде допълнен с блуза или топ в черно, тъмно синьо или червено. Алтернатива на бялото може да бъде сиво и бежово. Червеният костюм е изборът на решителна, самоопределена жена. Виолет ще обяви вашата увереност, спокойствие и интелигентност.

Най-удобните за офиса са класическите женски костюми, които включват прави или леко заострени панталони и сако с дълги ръкави. Тази опция е еднакво добре комбинирана, като блуза, и с върха. Този ансамбъл съчетава стил, простота и, разбира се, елегантност.

Женски бизнес костюм три

женски офис костюм  Състои се от яке, жилетка, панталони или пола. Удобно е, че жилетката и сакото могат да се носят както индивидуално, така и заедно. Последният вариант ще добави образ на елегантност и сериозност. И носенето на редуване на жилетка и яке ще направи разнообразие в строгия образ.

Често жилетката ще бъде направена в цвят, различен от дъното и яке, но в същия стил. Това решение прави стила на облеклото. В допълнение, можете да изберете блуза или риза, за да съответства на жилетката или дъното.

Женски бизнес костюми за пълноценни

Бизнес костюм за великолепна жена трябва да почерпи красотата на нейните форми и да скрие малките фигурни дефекти. В този случай, спасява се леко облеченото яке и риза. Така че комплектът не изглежда скучен, ръкавите на якето трябва да са три-четвърти. Разредете аксесоарите за екипировка и ще бъдете на върха.

Друга възможност е раздута и бяла блуза. Този стилен комплект ще скрие всички недостатъци на фигурата, без да губи привлекателността си. Облекчените панталони изглеждат не по-малко елегантно в комбинация с удължена плетена жилетка. Допускат се и къси модели, носени над дълга риза. Последният набор визуално удължава фигурата, което го прави по-тънък.



нагоре